Viime perjantaina yläsalissa järjestetty itsenäisyysjuhla keräsi lukiomme väen yhteen juhlimaan Suomen 98-vuotista itsenäisyyttä.

Kuvituskuva: Htm, CC BY-SA 3.0.

Juhlapuheen pitäjänä toimi Lappeenrannan yrittäjien puheenjohtaja Minna Kokki, joka korosti yrittäjyyttä ja kansainvälisyyttä. Hän myös kehui nuorten tulevaisuuden mahdollisuuksia. Vuonna 2000 alkanut perinne vapauden viestin siirtämisestä sai taas jatkoa, kun kolmannen vuosikurssin opiskelijat Karla Karasti ja Pyry Kunnas siirsivät kangasrullalle kirjoitetun viestin kapulassa toisen vuosikurssin opiskelijoille Toni Rikkoselle ja Anniina Vainikalle.

Musiikkiesityksiä oli kaksi: Sonja Nuppolan (kitara ja laulu), Lisa Müllerin (ukulele), Jonni Korhosen (basso) ja Oscar El Husseinin (cajon-rumpu) esittämä ”Tomorrow Will Be Kinder” (säv. ja san. Lydia ja Laura Rogers) sekä musiikinopettaja Inka Puhakan (piano) ja Lotta Örsån (poikkihuilu) esittämä Nocturno (säv. Jean Sibelius). Yhteislauluina olivat Jonni Korhosen säestämänä Maamme-laulu, josta laulettiin ensimmäinen säkeistö myös ruotsiksi, sekä Karjalaisten laulu.

Juhlan juontanut Juho Kokko (kuvassa alhaalla) kehui juhlan puitteita ja yleisöä sekä luonnehti juontopestiä suureksi kunniaksi. Juhlan jälkeen hän päivitteli Suomen lähes sadan vuoden ikää.

Päivitetty 8.12.2015: Lisätty maininnat soittimista.

Toimittaja: 
Teemu Lähde
Kuvat: 
Teemu Lähde

Avainsanat: