Koululiikuntaliiton järjestämä lukion tyttöjen koripallon SM-sarja huipentui keskiviikkona 12.1. Lappeenrannan Urheilutalolla pelattuun finaaliin. Kotijoukkue Kimpinen sai vastaansa helsinkiläisen vierasjoukkue Munkkiniemen. Kumpikin joukkue oli kulkenut alkusarjasta aina finaaliin asti voitokkaasti, joten ennakolta jännittävä finaali oli edessä.

Ottelun ensimmäinen erä oli tasainen. Erätauolle siirryttiin Kimpisen 11-7-johdossa, joten marginaalit olivat pienet. Toiseen erään Munkkiniemi tuli hyvällä ilmeellä ja pelasi palloa hyvin hyökkäyspäässä, mutta viimeistely koitui ongelmaksi. Kimpinen puolusti varmasti ja hyökkäsi silloin kuin oli tarve: tuloksena useita kahden pisteen koreja ja isäntien johdossa lähdettiin myös kolmanteen erään.

Kolmas erä oli ottelun käännekohta. Munkkiniemi ei saanut peliä toisen erän tavoin hallintaan, vaan sortui rikkeisiin, joista Kimpiselle myönnettiin useita vapaaheittoja. Kotijoukkue oli niissä vahva ja saalisti korien myötä paljon pisteitä. Niiden myötä Kimpinen löysi uuden vaihteen ja karkasi lopullisesti SM-kultaan.

Neljäs erä sujui varmistellen ja summerin soittaessa kolmas peräkkäinen kultamitali oli voittolukemin 53-26 tosiasia.

Kimpisen pelaajat olivat syystäkin ylpeitä. Ottelun jälkeen verkkotoimitus pääsi juhlatunnelmaan mukaan kun Claudia Kärnä sekä Marianne Kalin kertoivat jälkitunnelmia:

- Aivan mahtava tunne, meillä on lukioiden 97-ikäluokassa kolmen vuoden voittoputki, Kärnä kertoi.

Joukkue on kulkenut pitkän matkan aina alkusarjan otteluista finaaliin asti. Kalin kertoi syksyn sujuneen matkustamisesta huolimatta hyvin:

- Hyvin on mennyt, tulos on sen näköinen.

- Kun oma kausi on takana, niin koulun pelit sattuvat tähän ihan hyvin, Kärnä lisäsi.

Pelejä on pelattu ympäri Suomea koulupäivien aikana. Se ei kuitenkaan ollut mitään haittaa:

- Tässä finaalissakin meni pari tuntia, mutta kun lähdimme Jyväskylään, niin siinä meni koko päivä, Kalin kertoi.

- Opettajat ovat kuitenkin ymmärtäneet, Kalin lisäsi.

Vaikka ottelusta oli saldona kultamitalit, löysivät tytöt heti finaalin jälkeen joitain korjattavia pelillisiä asioita:

- Paikkapuolustus ei aivan toiminut, kun vastustaja pelasi paikkaa, joten se oli meidän heikkous, Kärnä kertoi.

Kärnä korosti tunnelman olleen huikea:

- Oli kyllä ihan mahtava tunnelma!

Katso tyttöjen haastattelu videomuodossa: https://www.youtube.com/watch?v=mnrGaxnvhjg. Kuuntele selostus: https://soundcloud.com/teemu-lahde/kimpisen-lukio-vs-munkkiniemen-yhteiskoulu-koripallon-lukion-tyttojen-sm-finaaliottelu-2016/.


Teemu Lähteen päivitys 15.1.2016: lisätty upotettu äänite selostuksesta sekä linkki ko. äänitteeseen.
Toimittaja: 
Juho Kokko