[Kuva Max Sallasvaarasta]
Toista vuosikurssiaan opiskeleva Max Sallasvaara on lupautunut tekemään vielä tällä hetkellä aiheeltaan salaista sarjakuvaa Kimpaukseen. Siitä tulee hänen ensimmäinen julkaistu sarjakuvansa.

Aloitin sarjakuvaharrastukseni vuonna 2007 Korkeajännityksen ja Tintin innoittamana”, Sallasvaara kertoo. ”Pidän sarjakuvissa selkeydestä, jota ei ole pilattu liialla tarkkuudella. Hyvät värit ja mukaansatempaava juoni ovat hyvän sarjakuvan piirteitä.”

”Pidän sarjakuvissa selkeydestä, jota ei ole pilattu liialla tarkkuudella.” – Max Sallasvaara

Sallasvaaran ensimmäinen sarjakuvaromaani sai alkunsa vuonna 2010 ja valmistui kolme vuotta myöhemmin. Tällä hetkellä Friz-niminen toiseen maailmansotaan steampunkia ja tieteisfiktiota sekoittava sarjakuva etsii kustantajaansa.

Ideoiden löytäminen ei Sallasvaaran mukaan ole sarjakuvapiirtäjän työssä kovinkaan hankalaa. Itse hän ammentaa omiaan populaarikultturista, elokuvista ja muista tarinoista. ”Muokkaan ideoita omaan tyyliin sopivaksi”, hän sanoo. Alan muilta tekijöiltä hän ei kuitenkaan ole saanut oppia, koska ei ole vielä tavannut heitä.

Sallasvaara piirtää tavalliselle A4-paperille. Hän aloittaa luonnostelmalla hahmot, taustat ja tekstit nopeasti. Sitten hän piirtää yksityiskohdat lyijykynällä ja viimeisenä vahvistaa ne tussilla. Värityksestä tai värittömyydestä hän päättää projektikohtaisesti, ja Friziä ei väritetty. Nykyisin hän kirjoittaa käsikirjoituksen valmiiksi ennen työhön ryhtymistä, mutta Friz ei tarvinnut valmistuakseen valmista käsikirjoitusta.

Kysyttäessä suomalaisen sarjakuvan tulevaisuudesta Sallasvaara näkee yhden selkeän parannuskohteen: ”Suomessa pitää panostaa uudenlaisuuteen.”

Toimittaja: 
Juho Kokko ja Teemu Lähde
Kuvat: 
Teemu Lähde

Avainsanat: