Kimpisen lukion jokavuotiset vanhojen tanssit järjestettiin perinteisesti perjantaina 19.2. Lappeenrannan Urheilutalolla. Tunnin mittainen juhla tarjosi näyttäviä pukuja ja tarkasti suunniteltuja sekä hartaasti harjoiteltuja tanssinumeroita.

Ohjelmistoon kuuluivat mm. poloneesi, cicapo ja wienervalssi sekä amerikkalaisia rock ’n’ roll -tansseja. Loppuhuipennuksena tanssijat tarjosivat yleisölleen oman tanssinumeronsa, joka piti sisällään tämän päivän suosituimpaa elektronista populaarimusiikkia. Tanssien jälkeen ohjelma jatkui kutsukorttien omaaville Kimpisen yläkoulun ruokalassa, jossa tarjolla oli pientä purtavaa Montolan puhallinorkesterin säestämänä.

Tansseja valmistelevat harjoitukset alkoivat kolmannen jakson alussa. Niitä pidettiin kolmesti viikossa ja myöhemmin ryhmät harjoittelivat kolmesti Urheilutalolla. Lukion liikunnanopettaja Rauno Martikainen kertoi, että suuri harjoitustila asetti haasteita.

”Alkuun kaikki kolme tanssiryhmää lyöttäytyivät yhteen ja viime maanantaina olimme ensimmäistä kertaa harjoittelemassa yhdessä.”

Tanssien järjestämisprosessi on täynnä monia muuttujia. Taustalla tehdään paljon töitä, jotta itse juhlapäivä onnistuisi mahdollisimman hyvin.

”Tanssien ohjaus on iso asia gaalatilaisuuden järjestämisen ohella. Lisäksi musiikit pitää saada levylle, sillä ne vaihtuvat useasti”, Martikainen sanoi.

Lukiota varten esitettyjen toisten tanssien jälkeen Konsta Urhonen ja meksikolainen vaihto-opiskelijamme Maria Herrera kertoivat pitäneensä kokemuksesta.

”Oli todella mukavaa. Olin alussa hieman hermostunut, mutta tämä oli todella hieno kokemus”, Herrera kertoi.

”Tämä oli todella hieno kokemus.” – Maria Herrera

Urhonen suositteli kaikille vanhojen tanssien tanssimista, kun niiden aika tulee. Cicapo-tanssi nousi kummankin suosikiksi.

”Wienervalssista emme oikein tykänneet. Cicapo oli näistä paras”, Urhonen sanoi.

Toimittaja:
Juho Kokko ja Teemu Lähde