Resepti sosiaalisuuteen ja uusien ihmisten kanssa keskustelemiseen 1 tl ymmärrystä 2dl vuorovaikutustaitoja Ripaus rohkeutta 1l kielitaitoa tai suomea Hyppysellinen kavereiden tukea 1,5dl suolaa Sekoita aineet keskenään, ja olet valmis matkaan!

Heippa taas! Olemme hieman puuhailleet kv-projektimme parissa, ja saimme jotain aikaiseksi! Kävimme nimittäin vierailulla Kimpisen lukion viereisessä opinahjossa, Sampossa, tutustumassa suomen kielen opiskelijoihin. Vierailu oli toiminnallinen täynnä vauhtia ja vaaratilanteita. Uuvuttavan matkan (20 metriä) jälkeen jakauduimme itse ryhmiin, joissa oli tasapuolisesti meitä lukio-opiskelijoita sekä suomen kielen opiskelijoita. Keskustelimme aiheista, jotka meitä kaikkia kiinnosti; koulusta (plääh), vapaa-ajan toiminnoista, itsestämme, Suomesta ja muista maista sekä kielistä. Saimme vaihdella ryhmiä sitä tahtia kun itsestämme tuntui, mutta tiukasti ne pyllyt samoilla penkeillä pysyivät kunnes muutama rohkea uskalsi lähteä katselemaan uusia maisemia. Vierailu oli kaiken kaikkiaan silmiä avaava kokemus taas kerran, ja saimme uusia näkökulmia moniin eri asioihin, kuten kouluun ja opiskeluun sekä vapaa-ajan viettoon ja erilaisten perheiden toimiin. Oli mielenkiintoista kuulla ulkomaalaisten mielipiteitä Suomesta ja opiskelusta. Tällaisia vierailuja on toivottavasti tulossa lisää, kiitos ja kumarrus!

Toimittaja:
Sonja Kinnunen