Erasmus+-projektia

Erasmus +-projektissa on meiltä projektissa oli mukana 16 opiskelijaa ja meidän lisäksemme mukana on 6 maata: Turkki, Saksa, Puola, Slovakia, Italia ja Viro. Alla on linkki ensimmäisen vuoden koosteeseen.

Venäläisvieraita

9.5. koulullemme saapui venäläisiä opettajia tutustumaan lukioomme ja suomalaiseen lukiojärjestelmään. Vieraat toivat mukanaan herkullisia piirakoita, ja vierailu alkoikin kahvittelutilaisuudella ja lukiomme esittelyllä. Rehtori Olli Mielonen kertoi lukiostamme ja Marja Kondra tulkkasi. Mukana oli myös opiskelijoita vastaamassa vierailijoiden kysymyksiin.

Kulttuurierojen kirjoa

Olimme Erasmus + -projektin matkalla Slovakian Sninassa 6.-12.3.2016. Matkalle koimme kaikennäköisiä asioita ja huomasimme erilaisuuksia Suomen ja Slovakian välillä. Projektin teema on pakolaisuus ja siirtolaisuus Euroopassa. Slovakiassa teemaa käsiteltiin asiantuntijoita kuulemalla, ryhmätöitä tekemällä ja osallistujamaiden erilaisia käytäntöjä vertailemalla. Projektin seuraava tapaaminen on Italian Barissa, ja lokakuussa erasmuslaiset tulevat Lappeenrantaan.

Vierailu Sampossa

Resepti sosiaalisuuteen ja uusien ihmisten kanssa keskustelemiseen 1 tl ymmärrystä 2dl vuorovaikutustaitoja Ripaus rohkeutta 1l kielitaitoa tai suomea Hyppysellinen kavereiden tukea 1,5dl suolaa Sekoita aineet keskenään, ja olet valmis matkaan!

Kimpisen tytöt Suomen mestareiksi!

Koululiikuntaliiton järjestämä lukion tyttöjen koripallon SM-sarja huipentui keskiviikkona 12.1. Lappeenrannan Urheilutalolla pelattuun finaaliin. Kotijoukkue Kimpinen sai vastaansa helsinkiläisen vierasjoukkue Munkkiniemen. Kumpikin joukkue oli kulkenut alkusarjasta aina finaaliin asti voitokkaasti, joten ennakolta jännittävä finaali oli edessä.

Sivut