Tiedot
Maailmankuululla sirkusryhmä Cirque Eloizella on monia sirkusesityksiä, joissa yhdistyy sirkus ja tanssi sekä valloittavat valo-, lavaste- ja ääniefektit. Esitys kesti puolitoista tuntia ja siihen sisältyi noin 20 minuutin väliaika. Esiintyjinä toimii sirkusartisteja ja joillakin on myös tanssitaustaa. Esiintyjät ovat eripuolelta maailmaa ja he ovat esiintyneet noin 40 eri maassa ja yli 440 kaupungissa.
Esitys, jonka näin esitettiin Venäjällä Gatchinassa Sibur-Areenalla syksyllä 2014.
 
Eloizen iD-esityksellä ei ollut mitään varsinaista juonta, vaan siinä oli hienosti rakennettuja esiintymisnumeroita ja lavasteita, jotka tekivät siitä hienon kokonaisuuden. Esiintyjät olivat toki todella taitavia teknisesti, mutta heidän esiintymisensä lavalla oli myös todella hienoa katseltavaa. Heidän esiintymisessään näkyi varmuus tekemisestä ja se, että he varmasti nauttivat siitä.
 
Esityksessä oli hienosti yhdistetty numerot musiikkiin, jolloin esitystä on todella miellyttävää katsoa. Sirkusnumeroina oli muun muassa pari-akrobatiaa, hyppynarua, jongleerausta, trampoliinia, käsinseisontaa, notkeusakrobatiaa ja ilmakangasta. Nämä monille varmasti tuntemattomat lajit ovat monet hyvin erilaisia ja siksi mielenkiinto säilyi hyvin koko esityksen keston ajan.
 
Esityksessä otettiin myös yleisöstä avustajia lavalle. Se oli jännittävää, kun avusta haettiin lavalle ja hänet asetettiin maahan makaamaan, ja hetken kuluttua yksi esiintyjistä tuli pomppimaan pyörällä avustajan yli erilaisilla hypyillä. Välillä näytti, että esiintyjä oikeasti hyppää avustajan päälle, mutta viime hetkellä onnistuu kääntämään pyörää.
 
ID oli tehty todella hyvin suurelle katsojamäärälle sillä, vaikka oli aivan yläkatsomossa melkoisen kaukana lavasta, niin näki todella hyvin mitä lavalla tapahtui. Myös valo- ja ääniefektit olivat todella mahtavia, mitkä lisäsivät kokonaisuuden hienoutta.
 
Lavalla oli todella hieno seinä jossa oli esilaisia kuvioita ja luukkuja, jotka aukeilivat silloin tällöin. Etenkin se oli hyvin vaikuttavaa, kun esiintyvät hyppäsivät suoraan trampoliinilta luukkuun ja katosivat sinne. Luukut loivat katsojille jännitystä, koska niitä oli niin paljon, ettei tiennyt, että lentääkö esiintyjä päin seinää vai avautuuko seinästä jokin luukku johon esiintyjä vain katoaa. Seinässä oli luukkujen lisäksi myös ulokkeita, jotka nousivat sattumanvaraisesti seinästä ulos. Yksi esiintyjistä hyppi pyörällä ulokkeilta toisille.
 
Kaikkien esiintyjien yhteiset tanssikohtaukset huokuivat valtavaa voimaa. Kun kaikki esiintyjät tekevät samanaikaisesti jotain hienoja liikkeitä on mahtavan antoisaa katsoa kokonaisuutta. Vaikka lavalla olisi vain yksi esiintyjä, niin esiintyjän esiintymisvarmuus täyttää koko lavan. 
 
Jessica Kangas