kimpinen
Kävin äitini kanssa Kodin1-liikkeessä, ja kauhukseni huomasin, että myynnissä oli jo nyt lokakuussa joulukoristeita, -valoja ja -suklaita. Joulu on suomalaisille toki tärkeä juhla, mutta joulutavaran myyminen kaksi kuukautta ennen itse juhlaa on mielestäni jo hieman liioittelua.

 

Kaupat saavat ihmiset ostamaan entistä enemmän turhaa tavaraa myymällä niitä joulutuotteina. Monet haluavat kunnioittaa kristillisiä arvoja ja perinteitä, mutta usein jouluna keskittyvät kuitenkin lahjoihin ja ruokaan, ja idea Jeesuksesta unohtuu.

Kotimme nettiyhteys ei toiminut sunnuntaina ollenkaan, ja huomasin olevani todella riippuvainen internetistä. Päivän viettäminen ilman nettiä ei ollut kohtuuttoman vaikeaa, mutta ajatus siitä, että nettiin ei olisi mahdollista päästä vaikka tulisi todella tarve, ahdisti. Nykyään ihmiset ovatkin ehkä liian tottuneita siihen, että nettiin on aina mahdollista päästä ja sieltä löytää tekemistä, jos on tylsää.

Muumit Rivieralla -elokuva on saanut joiltain vanhemmilta paljon kritiikkiä, sillä se ei heidän mielestään sovi lapsille. Elokuva perustuu kuitenkin Tove Janssonin alkuperäisiin Muumi- sarjakuviin, eivätkä ne olekaan tarkoitettu pienille lapsille. Ihmiset eivät tunnu ymmärtävän, että muumit eivät alun perin olleet japanilaisten lapsille tekemä animaatiosarja. Tuntuu, että nykyään lastenohjelmissa ei saisi tapahtua mitään, sillä aina joku vanhempi pahoittaa mielensä jostakin. Itse en alkanut polttaa piippua tai käyttää nuuskaa muumien esimerkistä, joten en usko lasten järkyttyneen siitä, että Muumipappa juo elokuvassa viiniä.